Είσοδος  |  Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2018     
 
 Ανακοινώσεις Ελαχιστοποίηση
Μάθημα "Διαχείριση Ενέργειας και Περιβαλλοντική Πολιτική": Βαθμολογία - Πέμπτη, 15 Φεβρουαρίου 2018

Η βαθμολογία του μαθήματος «Διαχείριση Ενέργειας και Περιβαλλοντική Πολιτική» της κανονικής περιόδου για το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018 είναι διαθέσιμη:

 read more ...

Νέα θέματα διπλωματικών εργασιών - Πέμπτη, 14 Δεκεμβρίου 2017

Το ΕΣΑΔ προσφέρει νέα θέματα διπλωματικών εργασιών στην περιοχή των Συστημάτων Χρηματοοικονομικής Μηχανικής (#FinancialSystemsEngineering) και της Χρηματοοικονομικής Τεχνολογίας (#FinTech).

 read more ...

Πολυκριτηριακά Συστήματα Υποστήριξης Αποφάσεων - Δευτέρα, 30 Οκτωβρίου 2017

Το μεταπτυχιακό μάθημα «Πολυκριτηριακά Συστήματα Υποστήριξης Αποφάσεων», θα διεξάγεται κάθε Τετάρτη ώρα 17:00 – 20:00 στο Εργαστήριο Συστημάτων Αποφάσεων & Διοίκησης, αίθουσα 0.2.2

 

Μάθημα "Διαχείριση Ενέργειας & Διοίκηση Έργων": Βαθμολογία - Τρίτη, 18 Ιουλίου 2017

Η βαθμολογία του μαθήματος "Διαχείριση Ενέργειας και Διοίκηση Έργων" για την κανονική περίοδο του έτους 2017 είναι διαθέσιμη:

 read more ...

Πολυκριτήρια Ανάλυση Αποφάσεων (Προπτυχιακό) - Δευτέρα, 26 Ιουνίου 2017

Η βαθμολογία του μαθήματος για την εξεταστική περίοδο Ιουνίου 2017 είναι διαθέσιμη εδώ. Οι φοιτητές μπορούν να δουν τα γραπτά τους την Τετάρτη 28 Ιουνίου και ώρα 13:00 μ.μ. στο Γραφείο 0.2.2 του Εργαστηρίου Συστημάτων Αποφάσεων & Διοίκησης.

 

Πολυκριτηριακά Συστήματα Υποστήριξης Αποφάσεων (Τεχνοοικονομικά) - Δευτέρα, 26 Ιουνίου 2017

Η βαθμολογία του μαθήματος για την εξεταστική περίοδο Ιουνίου 2017 είναι διαθέσιμη εδώ. Οι φοιτητές μπορούν να δουν τα γραπτά τους την Τετάρτη 28 Ιουνίου και ώρα 13:00 μ.μ. στο Γραφείο 0.2.2 του Εργαστηρίου Συστημάτων Αποφάσεων & Διοίκησης.

 

Παρουσιάσεις στο "Ψηφιακή Καινοτομία και Νέα Επιχειρηματικότητα 2017" - Τρίτη, 23 Μαΐου 2017

 Στο παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να βρείτε τις παρουσιάσεις των εταιρειών Incrediblue, Parky και Blendo, καθώς και τη παρουσίαση του διαγωνισμού e-nnovation 2017.

Οι παρουσιάσεις έγιναν τη Δευτέρα 22/5/2017, στα πλαίσια της εκδήλωσης "Ψηφιακή Καινοτομία και Νέα Επιχειρηματικότητα 2017".

 read more ...

Ημερίδα Ψηφιακής Καινοτομίας 2017 Update - Δευτέρα, 15 Μαΐου 2017

Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (Εργαστήριο Συστημάτων Αποφάσεων και Διοίκησης) οργανώνει ενημερωτική εκδήλωση τη Δευτέρα 22 Μαΐου 2017 με θέμα «Ψηφιακή Καινοτομία και Νέα Επιχειρηματικότητα». Σκοπός της εκδήλωσης αυτής, που διοργανώνεται στο πλαίσιο του μαθήματος «Συστήματα Διοίκησης» του 6ου εξαμήνου της Σχολής ΗΜΜΥ, είναι να ενημερώσει φοιτητές, νέους και νέες για:

 • καινοτόμες ευκαιρίες από τα νέα ψηφιακά κανάλια προώθησης και συναλλαγών
 • κρίσιμους παράγοντες επιτυχίας στο στήσιμο και διαχείριση νέας επιχειρηματικής ιδέας/δραστηριότητας
 • τον 9ο Φοιτητικό Διαγωνισμό E-nnovation (www.ennovation.gr). Στο πλαίσιο αυτό το Εργαστήριο συστημάτων Αποφάσεων και Διοίκησης δύναται να υποστηρίξει την συμμετοχή φοιτητών στον φοιτητικό διαγωνισμό E-nnovation 2017 παρέχοντας καθοδήγηση και συμβουλευτική υποστήριξη στους ενδιαφερομένους.  

Στην εκδήλωση θα γίνει παρουσίαση των νεοφυών επιχειρήσεων IncrediblueParkyBlendo και GivMed, καθώς και του πρώτου φοιτητικού συλλόγου επιχειρηματικότητας ThinkBiz Academy.Σας παρακαλούμε να δηλώσετε τη συμμετοχή σας στη φόρμα εγγραφής της εκδήλωσης (https://goo.gl/forms/Rzi5N0f1z9lP8tI62 

Μπορείτε να κατεβάσετε το αναλυτικό πρόγραμμα της εκδήλωσης στο παρακάτω link.

 read more ...

Βαθμολογία «Διαχείριση Ενέργειας και Περιβαλλοντική Πολιτική» - Δευτέρα, 6 Μαρτίου 2017

Η βαθμολογία του μαθήματος "Διαχείριση Ενέργειας και Περιβαλλοντική Πολιτική" της κανονικής περιόδου για το ακαδημαικό έτος 2016-2017 είναι διαθέσιμη εδώ...

 read more ...

Μάθημα: "Ενεργειακός Προγραμματισμός Ελαχίστου Κόστους" - Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Το μεταπτυχιακό μάθημα «Ενεργειακός Προγραμματισμός Ελαχίστου Κόστους», θα διεξάγεται κάθε Πέμπτη, ώρα 16:00 – 19:00, στο Εργαστήριο Συστημάτων Αποφάσεων & Διοίκησης, αίθουσα 0.2.2. Οι διαλέξεις θα ξεκινήσουν στις 09/03/2017.

 
 


    
   
 Μέλη ΔΕΠ Ελαχιστοποίηση

Mέλη ΔΕΠ του Εργαστηρίου Συστημάτων Αποφάσεων και Διοίκησης αποτελούν οι

 • Καθηγητής κ. Ι.Ψαρράς
 • Καθηγητής κ. Β. Ασημακόπουλος 
 • Καθηγητής κ. Γρ. Μέντζας
 • Ομότιμος Καθηγητής κ. Ι.-Ε. Σαμουηλίδης
 • Καθηγητής κ. Δ. Ασκούνης
 • Επίκουρος Καθηγητής, κ. Χ.Δούκας.

Στον παρόντα ιστότοπο παρουσιάζεται η ακαδημαϊκή δραστηριότητα/μαθήματα των

 • Καθηγητής, κ. Ι.Ψαρράς
 • Ομότιμος Καθηγητής, κ. Ι.-Ε. Σαμουηλίδης
 • Καθηγητής, κ. Δ. Ασκούνης
 • Επίκουρος Καθηγητής, κ. Χ.Δούκας.
Ο κ. Ι. Ψαρράς είναι Καθηγητής της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών και Διευθυντής της Μονάδας Αποφάσεων και Διοίκησης.
Διαθέτει πάνω από 30 χρόνια εμπειρίας σε πολλές επιστημονικές περιοχές με εμβάθυνση στα Συστήματα Αποφάσεων, Πληροφοριακά Συστήματα Διοίκησης, Διαχείριση Έργων, Διαχείριση Ενέργειας σε πεδία όπως ανάλυση ενεργειακής πολιτικής, εθνικός και περιφερειακός ενεργειακός προγραμματισμός, ενεργειακά και περιβαλλοντικά μοντέλα, καθώς και Συστήματα Παρακολούθησης και Αξιολόγησης Προγραμμάτων. Έχει διδάξει μία μεγάλη σειρά μαθημάτων στο ΕΜΠ που περιλαμβάνει: Διαχείριση Έργων, Οικονομική Διαχείριση και Οικονομική Ανάλυση Επιχειρήσεων, Πληροφοριακά Συστήματα Διοίκησης, Στρατηγική Ανάπτυξη των Πληροφοριακών Συστημάτων Διοίκησης, Συστήματα Υποστήριξης Αποφάσεων, Μέθοδοι Πρόβλεψης, Σχεδιασμός Ελαχίστου Κόστους, Ανάλυση Ενεργειακής Πολιτικής και Διαχείριση Ενέργειας. Έχει διατελέσει Υπεύθυνος Έργου και/ ή Σύμβουλος σε πολυάριθμα έργα χρηματοδοτούμενα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και Δημόσιους ή Ιδιωτικούς Οργανισμούς συμπεριλαμβανομένων ποικίλων έργων στα πεδία Παρακολούθησης και Αξιολόγησης Συστημάτων και Πληροφοριακών Συστημάτων Διοίκησης.
 
Ο κ. Δ. Ασκούνης είναι Καθηγητής στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ). Έχει πάνω από 25 χρόνια εμπειρίας στους τομείς των συστημάτων υποστήριξης αποφάσεων, διοίκησης πληροφοριακών συστημάτων, ευφυών πληροφοριακών συστημάτων, τεχνολογιών ηλεκτρονικού επιχειρείν και ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, καθώς και στην εφαρμογή σύγχρονων τεχνικών πληροφορικής στη διοίκηση επιχειρήσεων και ενεργειακών συστημάτων. Έχει υπάρξει επιστημονικός υπεύθυνος σε μεγάλο πλήθος ερευνητικών έργων στις πιο πάνω περιοχές (FP7, Horizon2020, κλπ). Έχει συμμετάσχει σε πολλά έργα και δραστηριότητες στις NIS και MEDA χώρες σχετικά με την παρακολούθηση και την αξιολόγηση μεγάλων έργων, κατάρτισης στελεχών επιχειρήσεων, ανάπτυξης συστημάτων πληροφορικής, κλπ.  Έχει περισσότερες από 200 δημοσιεύσεις και ανακοινώσεις σε πρακτικά συνεδρίων, παρουσιάσεις σε εθνικά και διεθνή συνέδρια και ημερίδες με περισσότερες από 800 ετεροαναφορές.

Ο κ. Ι.-Ε. Σαμουηλίδης είναι Ομότιμος Καθηγητής της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών. Είναι ο Ιδρυτής του Εργαστηρίου Συστημάτων Αποφάσεων & Διοίκησης και Διευθυντής του έως το 2007. Τα επιστημονικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν τα πεδία των Συστημάτων Υποστήριξης Αποφάσεων και τις πολυάριθμες εφαρμογές τους στους τομείς της Οργάνωσης και της Διοίκησης Έργων και Επιχειρήσεων (Corporate and Project Management), των Χρηματοοικονομικών, της Οργάνωσης και Διοίκησης Συστημάτων Παραγωγής (Production Operations Management), του Ενεργειακού και Περιβαλλοντολογικού Σχεδιασμού καθώς και πλήθους άλλων σύγχρονων εφαρμογών. Έχει υπάρξει Υπεύθυνος Έργου σε πολλά προγράμματα και ερευνητικές μελέτες που χρηματοδοτήθηκαν από Ελληνικούς Οργανισμούς (Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας - Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας - ΔΕΗ - ΔΕΠ) και από την Επιτροπή των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων (ESPRIT, DRIVE, ΤACIS, κλπ). Αυτά τα προγράμματα μελέτησαν σημαντικά θέματα στις περιοχές των Πληροφοριακών Συστημάτων Διοίκησης, Χρηματο-Οικονομικών, Συστημάτων Υποστήριξης Αποφάσεων, Οργάνωσης και Διοίκησης Παραγωγής και Εμπείρων Συστημάτων, Διαχείρισης Έργων, Ενέργειας, Περιβαλλοντολογικού και Περιφερειακού Σχεδιασμού, Μοντελοποίησης, Περιβαλλοντολογικών Συστημάτων και Εξοικονόμησης Ενέργειας.

Ο κ. Χρυσόστομος (Χάρης) Δούκας είναι Επίκουρος Καθηγητής στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΕΜΠ. Η επιστημονική και ερευνητική του δραστηριότητα σχετίζεται με την ανάπτυξη μοντέλων και συστημάτων υποστήριξης αποφάσεων ενεργειακής και περιβαλλοντικής πολιτικής. Διαθέτει 10 έτη εμπειρία σε θέματα συστημάτων αποφάσεων, πολυκριτήριας ανάλυσης, διαχείρισης ενέργειας και προώθησης καθαρών ενεργειακών επιλογών (Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας), και έχει συμμετάσχει σαν εμπειρογνώμονας σε αντίστοιχα Εθνικά και Ευρωπαϊκά προγράμματα, καθώς και σε προγράμματα στις χώρες της «Λεκάνης της Μεσογείου» και του Περσικού Κόλπου
 

Για πληροοφορίες σχετικά με τον καθηγητή κ. Γρ. Μέντζα επισκεφθείτε την: imu.ntua.gr

Για πληροοφορίες σχετικά με τον καθηγητή κ. B. Ασημακόπουλο επισκεφθείτε την: fsu.ntua.gr


    
Αρχική Μαθήματα Διπλωματικές Διδακτορικά Μέλη ΔΕΠ Υ.Δ. και Συνεργάτες Δημοσιεύσεις
EΣΑΔ 2005-2009 - Copyright Dotnetnuke 2005