Είσοδος  |  Τρίτη, 23 Ιανουαρίου 2018     Συστήματα Διοίκησης
 
 Ανακοινώσεις Ελαχιστοποίηση
Νέα θέματα διπλωματικών εργασιών - Πέμπτη, 14 Δεκεμβρίου 2017

Το ΕΣΑΔ προσφέρει νέα θέματα διπλωματικών εργασιών στην περιοχή των Συστημάτων Χρηματοοικονομικής Μηχανικής (#FinancialSystemsEngineering) και της Χρηματοοικονομικής Τεχνολογίας (#FinTech).

 read more ...

Πολυκριτηριακά Συστήματα Υποστήριξης Αποφάσεων - Δευτέρα, 30 Οκτωβρίου 2017

Το μεταπτυχιακό μάθημα «Πολυκριτηριακά Συστήματα Υποστήριξης Αποφάσεων», θα διεξάγεται κάθε Τετάρτη ώρα 17:00 – 20:00 στο Εργαστήριο Συστημάτων Αποφάσεων & Διοίκησης, αίθουσα 0.2.2

 

Μάθημα "Διαχείριση Ενέργειας και Περιβαλλοντική Πολιτική": Βαθμολογία - Τετάρτη, 11 Οκτωβρίου 2017

Η βαθμολογία του μαθήματος «Διαχείριση Ενέργειας και Περιβαλλοντική Πολιτική» της επαναληπτικής εξέτασης του έτους 2017 είναι διαθέσιμη:

 read more ...

Μάθημα "Διαχείριση Ενέργειας & Διοίκηση Έργων": Βαθμολογία - Τρίτη, 18 Ιουλίου 2017

Η βαθμολογία του μαθήματος "Διαχείριση Ενέργειας και Διοίκηση Έργων" για την κανονική περίοδο του έτους 2017 είναι διαθέσιμη:

 read more ...

Πολυκριτήρια Ανάλυση Αποφάσεων (Προπτυχιακό) - Δευτέρα, 26 Ιουνίου 2017

Η βαθμολογία του μαθήματος για την εξεταστική περίοδο Ιουνίου 2017 είναι διαθέσιμη εδώ. Οι φοιτητές μπορούν να δουν τα γραπτά τους την Τετάρτη 28 Ιουνίου και ώρα 13:00 μ.μ. στο Γραφείο 0.2.2 του Εργαστηρίου Συστημάτων Αποφάσεων & Διοίκησης.

 

Πολυκριτηριακά Συστήματα Υποστήριξης Αποφάσεων (Τεχνοοικονομικά) - Δευτέρα, 26 Ιουνίου 2017

Η βαθμολογία του μαθήματος για την εξεταστική περίοδο Ιουνίου 2017 είναι διαθέσιμη εδώ. Οι φοιτητές μπορούν να δουν τα γραπτά τους την Τετάρτη 28 Ιουνίου και ώρα 13:00 μ.μ. στο Γραφείο 0.2.2 του Εργαστηρίου Συστημάτων Αποφάσεων & Διοίκησης.

 

Παρουσιάσεις στο "Ψηφιακή Καινοτομία και Νέα Επιχειρηματικότητα 2017" - Τρίτη, 23 Μαΐου 2017

 Στο παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να βρείτε τις παρουσιάσεις των εταιρειών Incrediblue, Parky και Blendo, καθώς και τη παρουσίαση του διαγωνισμού e-nnovation 2017.

Οι παρουσιάσεις έγιναν τη Δευτέρα 22/5/2017, στα πλαίσια της εκδήλωσης "Ψηφιακή Καινοτομία και Νέα Επιχειρηματικότητα 2017".

 read more ...

Ημερίδα Ψηφιακής Καινοτομίας 2017 Update - Δευτέρα, 15 Μαΐου 2017

Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (Εργαστήριο Συστημάτων Αποφάσεων και Διοίκησης) οργανώνει ενημερωτική εκδήλωση τη Δευτέρα 22 Μαΐου 2017 με θέμα «Ψηφιακή Καινοτομία και Νέα Επιχειρηματικότητα». Σκοπός της εκδήλωσης αυτής, που διοργανώνεται στο πλαίσιο του μαθήματος «Συστήματα Διοίκησης» του 6ου εξαμήνου της Σχολής ΗΜΜΥ, είναι να ενημερώσει φοιτητές, νέους και νέες για:

 • καινοτόμες ευκαιρίες από τα νέα ψηφιακά κανάλια προώθησης και συναλλαγών
 • κρίσιμους παράγοντες επιτυχίας στο στήσιμο και διαχείριση νέας επιχειρηματικής ιδέας/δραστηριότητας
 • τον 9ο Φοιτητικό Διαγωνισμό E-nnovation (www.ennovation.gr). Στο πλαίσιο αυτό το Εργαστήριο συστημάτων Αποφάσεων και Διοίκησης δύναται να υποστηρίξει την συμμετοχή φοιτητών στον φοιτητικό διαγωνισμό E-nnovation 2017 παρέχοντας καθοδήγηση και συμβουλευτική υποστήριξη στους ενδιαφερομένους.  

Στην εκδήλωση θα γίνει παρουσίαση των νεοφυών επιχειρήσεων IncrediblueParkyBlendo και GivMed, καθώς και του πρώτου φοιτητικού συλλόγου επιχειρηματικότητας ThinkBiz Academy.Σας παρακαλούμε να δηλώσετε τη συμμετοχή σας στη φόρμα εγγραφής της εκδήλωσης (https://goo.gl/forms/Rzi5N0f1z9lP8tI62 

Μπορείτε να κατεβάσετε το αναλυτικό πρόγραμμα της εκδήλωσης στο παρακάτω link.

 read more ...

Βαθμολογία «Διαχείριση Ενέργειας και Περιβαλλοντική Πολιτική» - Δευτέρα, 6 Μαρτίου 2017

Η βαθμολογία του μαθήματος "Διαχείριση Ενέργειας και Περιβαλλοντική Πολιτική" της κανονικής περιόδου για το ακαδημαικό έτος 2016-2017 είναι διαθέσιμη εδώ...

 read more ...

Μάθημα: "Ενεργειακός Προγραμματισμός Ελαχίστου Κόστους" - Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Το μεταπτυχιακό μάθημα «Ενεργειακός Προγραμματισμός Ελαχίστου Κόστους», θα διεξάγεται κάθε Πέμπτη, ώρα 16:00 – 19:00, στο Εργαστήριο Συστημάτων Αποφάσεων & Διοίκησης, αίθουσα 0.2.2. Οι διαλέξεις θα ξεκινήσουν στις 09/03/2017.

 
 


    
   
 Συστήματα Διοίκησης Ελαχιστοποίηση

Γενικά
Η σύγχρονη πραγματικότητα διακρίνεται από ραγδαίες εξελίξεις σε όλα τα επιχειρηματικά μέτωπα, εμφανίζει έντονα παγκοσμιοποιημένο χαρακτήρα και αποτελεί για τους επαγγελματίες ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό περιβάλλον προκλήσεων και ευκαιριών.

Σκοπός του μαθήματος
Το μάθημα απευθύνεται στους φοιτητές του 6ου εξαμήνου της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, και εντάσσεται στη ροή «Οργάνωση & Διοίκηση».
Γενικός στόχος του μαθήματος είναι η κατανόηση ειδικών θεμάτων πάνω στη διοίκηση, με έμφαση σε θέματα επιχειρηματικότητας, νέων τεχνολογιών και επιχειρησιακών λειτουργιών.
Ο στόχος επιτυγχάνεται μέσω:

 • Ανάλυσης θεμάτων επιχειρηματικότητας
 • Ανάλυσης λειτουργικών θεμάτων της επιχείρησης
 • Ανάλυσης και συζήτησης μελετών περίπτωσης


Διεξαγωγή του μαθήματος
Το μάθημα περιλαμβάνει ανάλυση θεμάτων επιχειρηματικότητας και λειτουργίας της επιχείρησης και επεξεργασία μελετών περιπτώσεων –προβλημάτων/ στρατηγικών ελληνικών και ξένων επιχειρήσεων, επί των οποίων γίνονται συζητήσεις και προτείνονται λύσεις από τους φοιτητές, με βάση την αποκτηθείσα γνώση.

Συνοπτικά, το μάθημα γίνεται με τους ακόλουθους τρόπους:

 • Διαλέξεις – Θεωρία – Μελέτες Περιπτώσεων
 • Παραδείγματα και Επίλυση Ασκήσεων
 • Διαλέξεις – Παρουσιάσεις από προσκεκλημένους ομιλητές


Αξιολόγηση – Βαθμολογία
Ο τελικός βαθμός του μαθήματος προκύπτει από τον βαθμό της γραπτής εξέτασης και τις προαιρετικές εργασίες.

Διδάσκοντες
Καθηγητής Δημήτρης Ασκούνης
Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχ. & Μηχ. Υπολογιστών
Γραφείο 2.2.27 (Κτίριο Ηλεκτρολόγων, Οροφος 2)
E-mail: askous@epu.ntua.gr

Ιωάννα Μακαρούνη, Δημήτρης Πανόπουλος
Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχ. & Μηχ. Υπολογιστών
Γραφείο 0.2.2 (Κτίριο Ηλεκτρολόγων, Ισόγειο)
E-mail: sd@epu.ntua.gr

Ιστοσελίδα
Το υλικό του μαθήματος, σημειώσεις, πληροφορίες και ανακοινώσεις (βαθμολογίες, προγραμματισμός κ.α.) θα αναρτώνται στο http://academics.epu.ntua.gr.
Το υλικό του μαθήματος και οι σημειώσεις θα αναρτώνται και στο http://mycourses.ntua.gr/

Επικοινωνία

Για οποιοδήποτε θέμα σχετικό με το μάθημα (απορίες, διευκρινίσεις κ.α.) σας παρακαλούμε να στείλετε μήνυμα στο sd@epu.ntua.gr .


    
 Ανακοινώσεις Ελαχιστοποίηση
Βαθμολογία Επαναληπτικής Εξεταστικής 2017

 Επισυνάπτεται η βαθμολογία της επαναληπτικής εξέτασης 2017.

Για απορίες πάνω στη βαθμολογία, οι φοιτητές/τριες μπορούν να προσέλθουν στο γραφείο 0.2.2 στο ισόγειο του παλαιού κτιρίου Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, τη Τετάρτη 18/10/2017, στις 16:30.

 read more ...

Εργασίες και επαναληπτική εξέταση 2017

Οι φοιτητές/τριες που θα συμμετέχουν στην επαναληπτική εξέταση της 31/8/2017 μπορούν να υποβάλλουν τις εργασίες 1 και 2 μέχρι και την ημέρα της εξέτασης.

Σημειώνεται ότι, για την εργασία 1, απαιτείται έγκριση της εταιρείας προς ανάλυση με τη διαδικασία που περιγράφεται στην εκφώνηση.

 

Ορθή Επανάληψη: Βαθμολογία κανονικής εξεταστικής 2017

Επισυνάπτεται η βαθμολογία κανονικής εξεταστικής 2017.

Για απορίες επί της βαθμολογίας, οι φοιτητές μπορούν να προσέλθουν στο γραφείο 0.2.2 στο παλιό κτίριο Ηλεκτρολόγων, τη Τετάρτη 26/7/2017, απο 14:30 μέχρι 15:30.

Για θέματα σχετικά με τη βαθμολογία, μπορείτε να στείλετε μήνυμα στο sd@epu.ntua.gr .

 read more ...

Σημειώσεις και άλλο υλικό κατά την εξέταση

 Κατά την εξέταση, οι φοιτητές μπορούν να έχουν στην εξέταση οποιοδήποτε υλικό (σημειώσεις, βιβλία, διαφάνειες κ.α.) επιθυμούν, αλλά όχι σε ηλεκτρονική μορφή.

 

Ημερίδα Ψηφιακής Καινοτομίας 2017

Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (Εργαστήριο Συστημάτων Αποφάσεων και Διοίκησης) οργανώνει ενημερωτική εκδήλωση τη Δευτέρα 22 Μαΐου 2017 με θέμα «Ψηφιακή Καινοτομία και Νέα Επιχειρηματικότητα». Σκοπός της εκδήλωσης αυτής, που διοργανώνεται στο πλαίσιο του μαθήματος «Συστήματα Διοίκησης» του 6ου εξαμήνου της Σχολής ΗΜΜΥ, είναι να ενημερώσει φοιτητές, νέους και νέες για:

 • καινοτόμες ευκαιρίες από τα νέα ψηφιακά κανάλια προώθησης και συναλλαγών
 • κρίσιμους παράγοντες επιτυχίας στο στήσιμο και διαχείριση νέας επιχειρηματικής ιδέας/δραστηριότητας
 • τον 9ο Φοιτητικό Διαγωνισμό E-nnovation (www.ennovation.gr). Στο πλαίσιο αυτό το Εργαστήριο συστημάτων Αποφάσεων και Διοίκησης δύναται να υποστηρίξει την συμμετοχή φοιτητών στον φοιτητικό διαγωνισμό E-nnovation 2017 παρέχοντας καθοδήγηση και συμβουλευτική υποστήριξη στους ενδιαφερομένους.  

Στην εκδήλωση θα γίνει παρουσίαση των νεοφυών επιχειρήσεων Incrediblue, Parky, Blendo και GivMed, και θα ακολουθήσει συζήτηση με τα στελέχη τους.

Σας παρακαλούμε να δηλώσετε τη συμμετοχή σας στη φόρμα εγγραφής της εκδήλωσης (https://goo.gl/forms/Rzi5N0f1z9lP8tI62

Μπορείτε να κατεβάσετε το αναλυτικό πρόγραμμα της εκδήλωσης στο παρακάτω link.

 read more ...

Εργασίες και βαθμολογία

Στο πλαίσιο του μαθήματος δίνεται η δυνατότητα στους φοιτητές να υλοποιήσουν δύο εργασίες. Η μέγιστη τελική βαθμολογία διαμορφώνεται, ανάλογα με τις εργασίες που υποβάλλονται, ως εξής:

 • Υποβολή δύο εργασιών: Βαθμός εργασιών (2 μονάδες) + Βαθμός εξέτασης (8 μονάδες)
 • Υποβολή μίας εργασίας: Βαθμός εργασίας (1 μονάδα) + Βαθμός εξέτασης (9 μονάδες)
 • Χωρίς υποβολή εργασίας: Βαθμός εξέτασης (10 μονάδες)

 

 

Εργασία 1: Eταιρείες προς ανάλυση

 Οι παρακάτω εταιρείες δεν είναι πλέον διαθέσιμες για την Εργασία 1 (ανάλυση επιχειρηματικού μοντέλου):

E-food, Skroutz, AirBnB, Valve, Alibaba, Netflix, Spotify, Snap, Uber, Nvidia, AMD, Xiaomi, Huawei, Adobe, IBM, Taxibeat, Amazon, Illumination Entertainment, Youtube, Vivint Smart Home, General Catalyst, Facebook, Paypal, Incrediblue, Apivita, Tesla, e-bay, Skype, Morgan Stanley, Garmin, Stoiximan.gr, Alibaba, Buzzfeed, Slack, ORTEC (logistics), Dropbox, HomeAway, Chobani, Overstock.com, Kickstarter, McKinsey, GoFundMe, Google

Η λίστα θα ενημερώνεται διαρκώς.

Υπενθυμίζουμε ότι μπορεί να επιλεγεί και εταιρεία εκτός των προτεινόμενων στην εκφώνηση της εργασίας. 

 


    
 Υλικό Μαθήματος Ακαδ. Έτους 2016-2017 Ελαχιστοποίηση
 TitleCategoryModified DateSize Clicks
Ενημερωτικό ΦυλλάδιοΕνημερωτικό Φυλλάδιο6/3/2017621,66 KBDownload362
1 - Αντικείμενο του μαθήματος / Στρατηγική ΔιοίκησηΔιαλέξεις6/3/20171,24 MBDownload538
2 - Παγκόσμιο περιβάλλον και διεθνής διοίκηση επιχειρήσεωνΔιαλέξεις14/3/20173,12 MBDownload434
3 - Επιχειρηματικότητα και μοντέλα διαδικτυακής επιχειρηματικοτηταςΔιαλέξεις22/3/20175,62 MBDownload447
4 - Διοίκηση Τεχνολογίας και ΚαινοτομίαςΔιαλέξεις28/3/20174,00 MBDownload501
5 - Μάρκετινγκ και ΔιαδίκτυοΔιαλέξεις6/4/20173,46 MBDownload450
6 - Εισαγωγή στις Ηλεκτρονικές ΣυναλλαγέςΔιαλέξεις15/5/20171,13 MBDownload322
7 - Ηλεκτρονικό Επιχειρείν - Ο Kόσμος του B2xΔιαλέξεις15/5/20173,05 MBDownload320
9 - Μοντελοποίηση Επιχειρησιακών ΔιαδικασιώνΔιαλέξεις6/6/20172,49 MBDownload485
8 - Λογιστική ΚόστουςΔιαλέξεις16/5/201712,85 MBDownload585
10 - ΕφοδιαστικήΔιαλέξεις13/6/2017981,58 KBDownload341
Εργασία 1 - Ανάλυση Επιχειρηματικού ΜοντέλουΕργασίες24/4/2017278,87 KBDownload642
Εργασία 1 - Συμπλήρωματικό Υλικό: Καμβάς Επιχειρηματικού ΜοντέλουΕργασίες24/4/20172,23 MBDownload541
Εργασία 2 - Λογιστική ΚόστουςΕργασίες17/5/2017172,71 KBDownload530
Σειρά Ασκήσεων - Λογιστική Κόστους 2016-2017Εργασίες16/5/2017227,66 KBDownload456

    
 Υλικό Μαθήματος Ακαδ. Έτους 2015-2016 Ελαχιστοποίηση
 TitleCategoryModified DateSize Clicks
0 - Ενημερωτικό φυλλάδιο μαθήματος ακ. έτους 2015-2016Ενημερωτικό Φυλλάδιο29/2/2016456,46 KBDownload841
1 - Εισαγωγή στη Διοίκηση και Ιστορική ΑναδρομήΔιαλέξεις29/2/20162,33 MBDownload745
2 - Επιχειρηματικό ανταγωνιστικό περιβάλλονΔιαλέξεις7/3/20162,94 MBDownload1351
3 - Εταιρικός Σχεδιασμός - ΣτρατηγικήΔιαλέξεις21/3/20161,58 MBDownload628
4 - Οργανωσιακή δομήΔιαλέξεις4/4/20161,07 MBDownload1356
5α - Η χρηματοοικονομική λειτουργίαΔιαλέξεις5/4/2016369,13 KBDownload553
5β - Το νεκρό σημείοΔιαλέξεις5/4/2016662,58 KBDownload1240
6 - Η λειτουργία της παραγωγήςΔιαλέξεις18/4/20161,37 MBDownload543
7 - Διοίκηση Ανθρώπινου ΔυναμικούΔιαλέξεις17/5/20161,57 MBDownload624
8 - ΜάρκετινγκΔιαλέξεις17/5/20162,81 MBDownload604
9 - ΈλεγχοςΔιαλέξεις30/5/2016741,50 KBDownload1968
Εργασία 1: Ανάλυση ΕταιρείαςΕργασίες4/4/2016368,57 KBDownload1513
Εργασία 2: Άσκηση Νεκρού ΣημείουΕργασίες4/4/2016305,39 KBDownload846
Σειρά ασκήσεων 2016 1 (Χρηματοοικονομικής λειτουργίας - Νεκρού Σημείου)Ασκήσεις30/5/2016291,21 KBDownload662
Σειρά ασκήσεων 2016 2 Χρηματοοικονομικά, Στρατηγική, Οργάνωση, Μαρκετινγκ, Παραγωγή, Ανθρ. Δυναμικό)Ασκήσεις30/5/2016790,71 KBDownload625

    
Διαχείριση Ενέργειας και Περιβαλλοντική Πολιτική Διοίκηση Παραγωγής και Συστημάτων Υπηρεσιών Παίγνια Αποφάσεων Συστήματα Αποφάσεων Συστήματα Διοίκησης Οργάνωση και Διοίκηση - Θεωρία και Πρακτική Συστήματα Χρηματοοικονομικής Διοίκησης Πολυκριτήρια Ανάλυση Αποφάσεων Ανασχεδ. Επιχειρ. Διαδικασ. (ΜΒΑ ΤεχνοΟικονομικά) Διαχείριση Ενεργειακών Πόρων (ΜΒΑ ΤεχνοΟικονομικά) Διοίκηση Παραγωγής (ΜΒΑ ΤεχνοΟικονομικά) Ηλεκτρονικές Συναλλαγές (ΜΒΑ ΤεχνοΟικονομικά) Πολυκριτηριακά Συστ. Αποφάσ. (MBA Τεχνοοικονομικά) Ειδικά Θέματα Διοίκησης (MBA ΤεχνοΟικονομικά)
EΣΑΔ 2005-2009 - Copyright Dotnetnuke 2005